Hogyan használd?

Pulzus célzóna kiszámítása

Az edzésed sikere nagyban múlik azon, hogy a megfelelő intenzitással végzed-e. Ha a zsírégetés a célod fontos, hogy az edzés aerob tartományban legyen. Ez nem vonatkozik a súlyzós edzésre. Súlyzós edzés alatt nem kell a pulzusszámot mérned.

Miért fontos a megfelelő intenzitás?

Ha túl keményen edzel, akkor nem tudod olyan sokáig végezni az edzést, hogy elegendő kalóriát égess el és az edzés vége előtt elfáradsz. Túl kemény edzés esetén még az izomveszés esélye is fellép. Azonban, ha nem edzel kellő intenzitással, akkor nem égetsz el annyi kalóriát, hogy beinduljon a zsírégetés.

Mi a megfelelő intenzitás?

Az optimális edzésintenzitás a maximális kapacitásod 60-80%-a, vagy a maximális pulzusszám 70-85%-a között helyezkedik el. A lenti kalkulátor segít meghatározni, hogy mi a Te célzónád.

Azonban, ha a lenti módszer alapján kiszámolt célzónában edzel, de túl könnyűnek találod, nyugodtan eddz keményebben. Ugyanez igaz fordítva is, ha túl nehéznek találod az edzést a megadott tartományban, akkor vegyél vissza az edzés intenzitásából. Ha ülő munkát végzel, túlsúlyos vagy és gyenge fizikai állapotú, akkor a célzóna alatt kell kezdened az edzést, majd ahogy egyre fittebb leszel, úgy emelheted egyre magasabbra és magasabbra az edzés intenzitását.

Kalkulátor

év


 

Kapcsolat

További tartalmak