Raspberry_Ketone_átverés

Raspberry Ketone átverés

Egyre gyakrabban találkozok  facebook-on, és egyéb oldalakon a Raspberry Ketone termék reklámjaival. Ez a termék csodálatos, olykor világbajnok fogyást ígér. Többen is kérdezték tőlem, hogy mi a véleményem, mit gondolok erről. Nem kenyerem a sárdobálás, de amikor ilyen arcátlan hazugsággal találkozok, nem bírok magammal.

Az utóbbi idők egyik legnagyobb zsírégető tévhite van kialakulóban! Ami ellen lépni kell. Szóval most keményen megkapja a Raspberry Ketone! Mi az oka annak, hogy a málna (azaz raspberry) hirtelen ilyen felkapott zsírégető lett? Úgy állítják be, mint valami szuper kaját, ami a zsírégetés Szent Grálja. A magyarázat rendkívül egyszerű. Most a málna van soron. Emlékszem még azokra az időkre, amikor az ananászt kiáltották ki a “zsírégető gyümölcsnek”. Akkoriban mindenhol ananász tablettákat lehetett venni. Már látom lelki szemeim előtt, hogy szegény málna is erre a sorsra jut.

Csodaszer vagy csoda marketing?

“Eltünteti a felesleges zsírsejteket!”, “A legellenállóbbak is havi 10-14 kg-ot fogynak.”, “Belülről fejti ki hatását, ezzel gyorsítva a zsírégetés folyamatát”. Ilyen hangzatos ígéreteket lehet olvasni a már mindenhol felbukkanó reklámokban. Az igazság azonban az, hogy ezek nem csak, hogy nem bizonyított állítások, de semmi alapjuk nincs. Mégis mitől lesznek olyan vonzóak ezek az ajánlatok?

Bizonyára megfigyelted már, hogy az ilyen reklámokban mindig, valamilyen egzotikus növényből készült terméket hirdetnek. Jelen esetben Dél-Amerikából importált csodáról van szó. Ez igen fontos, mert ha nem így lenne, akkor Marika nénitől is megtudnánk venni a piacon, de abban meg mi az üzlet, ugye? “Antioxidáns, egészséges, biztonságos” – olvasható a hirdetésben. Ez igaz szinte az összes gyümölcsre, hiszen A, C, E vitaminban gazdagok és mind nagyon jó antioxidáns. Ennyi erővel bármelyik gyümölcs lehetne csodaszer. Az tény, hogy a málna egészséges. Ezzel szerintem kár is vitatkozni. De én drága pirulák helyett, inkább maradok a jó öreg gyümölcsöknél.

Itt van 100 gramm málna vitamin és ásványi anyag tartalma:
Energia: 57 kcal
A-vitamin: 130 NE
B1-vitamin: 0,03 mg
B2-vitamin: 0,09 mg
C-vitamin: 25,00 mg
Kalcium: 22,00 mg
Foszfor: 22,00 mg
Nátrium: 1,00 mg
Kálium: 168,00 mg

Ez nem rossz, de nem is óriási mennyiség. Azonban kíváncsi vagyok, hogy 1 pirulába képesek-e 100 gramm málnát belegyömöszölni? Kötve hiszem… Ha jobban megnézzük a málna nem is annyira különleges. Például a paprika 5, de akár 15-ször több C-vitamint is tartalmazhat, vagy ott a dió, mogyoró, amik sokkal jobb E-vitamin források.

Mégis minek köszönhető ez az óriási felhajtás?

Röviden, a mesterségesen gerjesztett hírverés. Ahogy a cikk elején is említettem, az internet tele van hirdetésekkel, ahol csodálatos fogyást ígérnek, amit természetesen csak a málnával tudsz elérni!

A bombasiker receptje egyszerű: vegyél egy gyümölcsöt, magyarázd meg mennyire egészséges, legyen hozzáférhetetlen az átlagembernek, mondd azt, hogy segíthet lefogyni, tegyél fel mindenhova reklámokat! És már kész is! Marketingben ügyesek, azt el kell ismerni!

Lehet-e fogyni a Raspberry-vel?

A legjobb tudásom szerint, semmilyen kutatás, vagy tudományos cikk nem készült azzal kapcsolatban, hogy a málna milyen hatással lenne a testsúly szabályozására. Semmilyen tény nem támasztja alá, hogy segítené a zsírégetést. Mégis honnan jött azaz állítás, hogy segíti a zsírégetést? Fogalmam sincs!

Ugyanakkor semmi sem szól ellene. Az viszont tény, hogy a fenti ígéreteket nem váltja valóra. Ahhoz, hogy valaki 1 hónap alatt 10-14 kilót leadjon, napi 2500-3000 kalória hiányra van szüksége. Ez rengeteg energia. Egy bogyó lenyelése képtelen, ekkora energia felszabadítására.

Most akkor megéri, vagy nem?

Mindenkinek javaslom, hogy színesítse az étrendjét gyümölcsökkel, zöldségekkel. Sokkal olcsóbb és egészségesebb módja az antioxidáns pótlására a gyümölcs és zöldség. Azonban az igazi gyümölcsöt, zöldséget javaslom, nem pedig az abból készült bogyót vagy dzsúszt. A málnában semmi extra nincs, ami miatt külön figyelmet érdemelne. Én mindig is az életmódváltás híve voltam. Semmilyen módszert nem támogatok, amely hirtelen fogyást ígér, mindezt erőfeszítés nélkül. Az ilyen készítmények mindig csak a pénztárcádat karcsúsítják.

Hogyan lehet milliókat keresni egy kamu oldallal?

A lenti képen láthatod az egyik kamu blog-ot (consumersinn.com/humfb/), amit szerte az interneten meg lehet találni. Általában a keresőbe beírva valamilyen fizetett  hirdetésre kattintva, vagy a facebook-on reklámozva találhatod meg, illetve bármilyen másik oldalon, ahol reklámok lehetnek.

kamu_blog

Vigyázat átverés!

Már a weboldal címe is gyanús lehet. Miért nem consumersinn.hu? Miért kell a .com-os végződés? Jobban utána járva azt is ki lehet deríteni, kié a weboldal. Pontosabban csak a székhelyet, mert a tulajdonos rejtőzködik. A cég székhelye: 11400 W. Olympic Blvd. Suite 200 Los Angeles, CA 90064.

whois_rekord

Miért titkolózik a tulajdonos?

Ez nem a szomszédban van. Így bizony igazán nehéz lesz a panaszos ügyfeleknek reklamálni. Ezen a székhelyen lévő cégre többen is panaszkodtak, bankkártyacsalás miatt. (Magyarországon nem lehet bankkártyával fizetni ennél a cégnél.) Pál fényképe még eredeti is lehet. Én azonban kételkedek, hogy tényleg Pál látható -e a képen. A hozzászólások egyértelműen nem eredetiek. Ha megfigyeled a dátumokat, boa “Hajdúszoboszló üdvözöl!!!!!!!” hozzászólása mindig a mai napra esik. Akárcsak az akció is, amelynek a határideje pont mindig a mai nap.

Érdekes még megemlíteni a facebook like-okat. Ami nem is valódi like. Az oldalt nem lehet facebook-on kedvelni, csak kitettek egy like-ra hasonlító gombot. Arra, azonban már nem futotta, hogy az elgépelést kijavítsák.

kamu_like

Kamu like gomb. Gépelési hibával!

Tény:

 • a hozzászólásokat meghamisítják
 • a cég külföldi és rejtőzködik
 • a kamu akció csak csali a gyanútlan vevőnek, hogy megsürgesse a döntésben
 • az oldalt valójában senki sem kedvelte facebook-on

A kérdés adja magát. Adott egy termék, amely ígéretük szerint, annyi problémánkat megoldja, és olyan jó. Miért bujkál a cég? Miért kell kamu hozzászólásokat kitenni? Miért kell kamu akció, stb? Még ha igaz is lenne, amit állítanak, akkor sem vásárolnék olyan cégtől, amelyik ilyen erkölcstelenül megpróbál becsapni. Sajnos, már elég sokan csapdába estek és megvásárolták a terméküket. Nézzük, mi az ő véleményük:

“En nem mertem,csak 1 dobozzal venni.Azt olvastam,hogy elveszi az etvagyat.hat nekem,ugyanolyan jo etvagyam van,mint volt.Az biztos,hogy jo vizhajto,mert ejjel,6-7-szer is kell mennem pisilni.”
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=125928 

“Ne vegyetek, anyukám meglepett vele, hasmenés a köbön, gondolom így fogyaszt!!!”
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=125928

“Írtam, hogy jelzem, mi történt mióta elkezdtem szedni a Raspberry-t. Nagyon szomorú vagyok, mert úgy néz ki, ÁT LETTÜNK VERVE! Semmit nem fogytam tőle. Eleinte könnyebb volt az emésztésem, de ez rövid ideig tartott. Olyan étvágyam lett tőle, hogy nem tudtam magam teleenni.  RÉMÍSZTŐ!!!”
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__fogyasztoszerek__3320896-raspberry-vital-szerintetek-atveres-vagy-valoban-fogyaszt 

“én úgy szedtem, hogy nem zabáltam csokit, minimumra vettem a kajálást, sok zöldséget-gyümölcsöt ettem, ellenben kenyeret semmit, és mégsem fogytam. Pedig van miből…”
http://www.gyakorikerdesek.hu/fogyokurak__fogyasztoszerek__3320896-raspberry-vital-szerintetek-atveres-vagy-valoban-fogyaszt__oldal-1 

Neked is eleged van már ebből? Tegyél ellene!

Most már gondolom megérted az indulataimat. Miért nevezhető egyértelműen csalásnak, amit csinálnak. Azt a pénzt, amit kicsaltak az emberektől, már valószínűleg soha nem kapják vissza. De tehetünk azért, hogy több embert ne károsítsanak meg. Ne  hagyjuk, hogy megszedjék magukat!

facebook hirdetes

Egyike a nyomulós reklámoknak. Kattints rá és ők fizetnek. Ilyen egyszerű!

Az online hirdetés sok pénzbe kerül. Ez úgy működik, hogy a Facebook, Google, vagy az oldal üzemeltetője reklámfelületet biztosít. A hirdetőnek (jelen esetben a Raspberry Ketone-nak) minden kattintás után fizetnie kell. Ez azt jelenti, hogy ha Te rákattintasz egy hirdetésükre, kb. 50 Ft-ot kell fizetnie a Raspberry Ketone-nak.

Ha 100 emberből, aki rákattint a reklámra, 1 vásárol, már megéri nekik. Az egyetlen dolgunk rontani ezt az arányt! Bármikor, ha ilyen hirdetéssel találkozol, kattints rá! Hadd fizessenek a csalók! Ráadásul az oldal, amelyiken megjelenik a hirdetés, még jutalékot is kap (itt nincsenek hirdetések, nem saját malmomra hajtom a vizet), így támogatod a hazai bloggereket, és Neked semmibe nem kerül. Ha elég sokan kattintunk a hirdetésekre, előbb-utóbb nem éri meg nekik és abbahagyják! Addig is itt a lehetőség. Húzzuk le most mi őket!

Oszd meg! Szólj minél több ismerősödnek, hogy eredményesebbek legyünk!

Kiegészítés: Ez nem azt jelenti, hogy mindenki, aki online hirdet, egy csaló! Ez egy kiragadott és szélsőséges példa. Szerencsére a magyarországi online kereskedők többsége becsületes! Ezért is kell fellépni az ilyen magatartás ellen!

16 Responses to “Betelt a pohár, lépni kell!”

 • Andi szerint:

  Szia!
  Ez az oldal tényleg gáz, és innen biztos nem szabad semmit rendelni. Meg a tucatnyi hasonlótól sem, ahol még a kivonat is kinovat :-)
  Abban is igazad lehet, hogy a málna nem csinál semmit. De azt szerintem egyik oldalon sem írják, hogy 100g málna van egy kapszulában, hanem az annak megfelelő ketonmennyiség, és ennek az anyagnak tulajdonítja a csodás hatást.
  A málna keton szóra keresve lehet találni olyan magyar vitamin webáruházat ahol írják, hogy a málna aromás anyagát sikerült kutatóknak előállítani, vagyis málnát sose látott, de ettől még működhet. Itt 100 mg a málna keton és semmi más hatóanyag, és azt is említik, hogy ez nem azonos azzal amelyikről te is írtál.
  És hogy hat-e? Hát jó lenne :-) Vett már valaki?

 • Kis Pista szerint:

  Ki vagy te? Szakértő, orvos, tudós, vagy egyáltalán…? Mert a nevedet és az érintettséged mibenlétét nem írtad oda sem a cikk elejére, sem a végére, miközben egyesszám első személyben írsz végig. Így hiteltelen vagy Te magad is!

  • admin szerint:

   Szerintem mindegy, hogy én, orvos vagy tudós mondja ezeket. A tény, tény marad. Pont ez a lényeg nem kell szakértőnek lenned, hogy meglásd a turpisságot. Azonban, ha kételkedsz jól teszed! Járj utána Te is, és győződj meg! De csak azért, mert egy állítólagos “szakértő” mondja nem kell egyből elhinni!

 • Geiger Roland szerint:

  Kedves Szerző!

  Cikkét olvasva, úgy éreztem, hogy mint a http://www.raspberryketone.hu oldal tulajdonosa és a Raspberry Ketone PLUS termék importöre és forgalmazója reagálnom kell a megállapításaira.

  Ön a Raspberry Ketone FORTE (utolsó szó aláhúzva) termékről ír.
  Azért fontos a nevesítés, mert a cikkben felsorolt visszásságok és csalások ehhez a termékhez kötődnek.
  Valóban felháborító amit ez a cég művel, és meg merem kockáztatni, hogy bűncselekmény az amit művelnek.

  Azonban nem minden kereskedő becstelen, aki a Raspberry Ketone-t forgalmazza, és nem igaz Önnek az az állítása, hogy semmi nem támasztja alá a termék hatását. Számtalan bizonyíték van arra, hogy a málna ketonnak zsírégető és fogyasztó hatása van. Nem véletlenül lett sikertermék az egész világban.

  Én személyesen is fogyasztom az EU-ban gyártott Raspberry Ketone PLUS – Málna Keton Plusz zsírégetőt, és 86 kg-ról lefogytam 80 kg-ra 3 hónap alatt. Ez nem reklám, hanem tény.
  14 kg-t lefogyni 1 hónap alatt pedig borzasztó egészségtelen lenne, és ha sikerülne is, az biztos nem két szem tablettától történne. Ebben 100%-ig egyetérünk.

  Üdvözlettel,

  Geiger Roland
  Web-Vital Kft.
  http://www.raspberryketone.hu

 • Kéky Kira szerint:

  Kedves Szerző!

  A témával foglalkozott az RTL II-n a Forró nyomon című műsor, megszólaltak károsultak és az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet szakembere.

  Január 30-én, szerdán este 9 órakor újabb riport foglalkozik a műsorban ezzel a témával – most már a fogyasztóvédők, a Gazdasági Versenyhivatal, az NMHH és a rendőrség is megszólal.
  Ajánlom megtekintésre!

  Üdvözlettel:
  Kéky Kira

 • újvári gabi szerint:

  Hol tudom érvényesíteni a raspberry ketone garanciát?Nincs se számuk se e mailcímük.

 • Roni szerint:

  Két dobozzal rendeltem, horror árban.
  Semmit nem fogytam sőőőőőőőőőőőőőt.

  Totál átverés…a pénzvisszafizetés meg elég bajos..Sehol nem válaszol senki!

 • Babi szerint:

  Én megnéztem a magyar oldalát ennek a kapszulának, valamint egy külföldit is. Ugyanazokkal a fotókkal, emberekkel reklámozzák mindkét helyen a terméket, csak a nevük más. Már ennyi is elég lenne, hogy átverésszagú legyen az egész. De ehhez nekem még az is hiteltelenné tette az egészet, hogy ha megnézzük a lefogyott emberek fotóit, és a leadott kilók számát, hát nincs összhangban a kettő. Van, akinél túl soknak tűnik a leadott kiló, van, akinek tuti többet kellett volna leadni, hogy a fotón látható karcsú alakot elérje. Ráadásul egynéhányuk igen meg is izmosodott közben. Pár hét alatt hogy lehetséges ez? Szóval, a szövegezése, a fotók, a visszafizetési garancia, mind mind ugyanaz a séma, amit szinte minden ilyen termékre használnak, hogy minnél többet eladhassanak. Hiteltelen az egész. És drága is.
  Mellesleg, ha a málna tényleg ennyire jó, akkor inkább megveszem a gyümölcsöt. Télen mirelitet, nyáron a frisset.

 • jdth szerint:

  En ugyan biztos nem vennek semmi csodaszert, de az igazsaghoz hozzatartozik, hogy az USA-ban millio helyen olvashato, hogy csak a 200mg/capsule hasznal, ennel alacsonyabb semmit sem er. Okt. vegen a 100mg-os csomagolasokat mar $3-t kinaltak es ugysem nagyon fogyott. Tehat ha a Raspberry keton hatasos lenne, ez a kiszereles biztos nem az.

 • két dobozzal rendeltem. semmit nem fogytam a férjemmel eggyütt mind a ketten 3-4kg hiztunk napi 1óra sport melett
  nem tudom elfogadni az önök által forgalmazott terméket.hivatkozva az önök visszafizetési kötelezettség válalásukra,kérem a 18400.-forint összeget visszaküldeni részemre.

 • vassjozsef szerint:

  Itt a legújabb verzió, amit mostanában hirdetnek (orrba-szájba): http://www.milediowellbeing.com/news251305/hu1/indexhu1.php?&t202kw=admere-actualite

  Szintén kamu facebook hozzászólásokkal (habár nagyon jól irányított bennük a vita is)

  Tényleg vérlázító egyébként ez az átverés, ami ráadásul egészségkárosító is lehet, vagy az is. Lásd az ÁNTSZ nyilatkozatát itt:
  https://www.antsz.hu/felso_menu/sajtoszoba/sajtokozlemenyek/antsz_sajtokozlemenyek/20130325-etrend-kiegeszitok.html

 • Imre Istvánné szerint:

  Kedves Hozzászólók!
  Most egy kicsit meg vagyok zavarodva, nem is tudom hol kezdjem.
  Nos, talán az elején.
  Családi ügyben fent voltam a face bookon, amikor megláttam a raspberry Ketone Forte hirdetését, amelyben egy pocakos férfi hasának eltüntetését ígérte.
  Mivel eddig még semmitől sem fogytam le – igaz nem is vásároltam hasonló termékeket – de mivel a húgom igen súlyos “egyéniség” a maga 146 kilójával, és gyakran vásárol ilyesmit, mindig megöröklöm tőle ami megmarad, és azzal “fogyóztam”. Ami lement, eddig mindig vissza is jött, maradtam a jó öreg 86 kilómnál a 167 cm magasságom és most már 63. évem mellé.
  Nos, mikor megláttam ezt a málna ketone-t hát mi tagadás, rendeltem belőle két dobozzal – horror áron – de gondoltam, ha csak napi egyet veszek be, mivel csak egyszer “főétkezem” úgy délután 3 körül, akkor már spóroltam :)
  Az első héten nem fogytam semmit, második héten elkezdődött a napi kb 10-15 dkg. Az első doboz beszedése után (ez nem tudom mennyi ideig tartott, mert néha elfelejtettem magammal vinni, amikor vidékre utaztam, s akkor kimaradt), de 79 kg voltam.
  Ekkor le kellett álljak, mert egyéb okokból szükség volt egy erős antibiotikum kúrára és azalatt nem akartam semmit szedni. – igaz egyébként sem gyógyszerezek.
  A 3 hét szünet alatt egy grammot nem híztam vissza.
  Egy héttel ezelőtt kezdtem el a második doboz szedését, napi egy kapszulát, és most 77,4 kg vagyok.
  Egyébként annyit változtattam az étkezési szokásaimon, hogy kevesebb kruplit, tésztát, rizst eszem köretként a főétkezések alkalmával, s helyette kicsit több párolt vagy sült, illetve nyers zöldséget teszek a tányéromra. Viszont változatlanul szeretem a csokoládét, amit néha meg is engedek magamnak.
  Ez nem sok változás, mert egyébként is olyan vagyok mint egy kecske, rengeteg szezonális zöldséget és gyümölcsöt eszem.
  A fórumon sok hozzászólás volt más oldalakon is, egyesek szerint, amit kaptak, egy rettenetesen büdös csomag volt, amit nem is mertek beszedni. Mások nemhogy fogytak volna, hanem hízásnak indultak tőle.
  Háát, nem tudom, hogy ugyanazt a terméket kaptuk-e?
  Vagy többen is hamisítják ?
  Mindenesetre elhatároztam, hogy veszek még egy dobozzal, egy hónap szünet tartása után, s akkor megelégszem az addigra előreláthatólag elérhető 67 kg-os súllyal.
  Több nem is lenne egészséges a koromnál és a magasságomnál fogva.

  Tehát most nem tudom, hogy merjek-e venni ezek után, mert mindenki szidja, és én meg ráadásul nem is találom ugyanazt az oldalt sehogysem, amin emlékezetem szerint eredetileg rendeltem.
  Hát ennyi. Köszönöm a figyelmet. Üdv. mindenkinek Marika Magyarország, Budapest (ez egy igazi hozzászólás volt :-)

  • Adrienn szerint:

   Kedves Marika!
   Ha nem bánja tegező stílusban folytatnám tovább, hiszen ön még ereje teljében van. Örömmel olvastam, hogy jobban oda figyelsz az étkezési szokásaidra. De és itt most ez egy nagy DE! Tablettákkal tartósan és minőségi fogyást elérni nem lehet. Amikor 3 hétig nem tudtad szedni az adott terméket, akkor azért nem híztál vissza, mert már azzal, hogy megszorítottad egy picit a szénhidrát beviteled és több zöldséget fogyasztottál már több eredményt értél el. A súlycsökkenésed is inkább ennek köszönhető, mintsem a terméknek. Nem azt mondom, hogy a málna semmit nem ér… finom is és van benne némi vitamin is, de személy szerint én inkább magát a bio gyümölcsöt enném. De csak azért, mert szeretem. Ahhoz, hogy egészségesen és tartósan lefogyhass, zsírt kell égetned és ez csak testmozgással lehetséges. Figyelmedbe ajánlom, ezt a cikket, mert pont erről van szó benne. http://f-mitosz.hu/fogyas-edzes-nelkul/
   Üdv. F-mítosz

 • Vivien szerint:

  Sziasztok,

  Én is olvassom itt a negativnál negativ hozzészolásokat. Hát nem is tudom mit mondjak.
  Elöször is kezdjük ott hogy attól még mert beveszünk egy vagy két szem tablettát nem fogunk lefogyni. Inkább ezek a szerek arra alkalmasak hogy elő segitség a gyorsabb fogyást.
  Másodszor, egy bizonyos tabbletta soha nem lesz ugyan olyan hatással minden embere mint egyre. Akor tulajdonképpen lenne egy fajta étrl, ital, antibiotikum stb.
  Haramadszor ha meg vetted és nem használt elő fordul az ilyen.
  Tanulság:
  Próbálj meg a környezetbe olyan embert keressni aki kipróbálta és ha beszéled egy kicsit bármilyen külföldi nyelvet keress rá külföldön oldalakon is hogy mit írnak róla. Tájékozodj alaposan mi előtt bármi ilyet meg vennél.
  És ami a legfőbb szerintem, emeld fel a segged a gép elől és meny el sétálni egy kicsit mozogj ne egy tablettától várd hogy lefogy, hisz ezek csak segitenek ebbe.
  Én a mozgással, egy normális diétával (ahol nem halálra éheztettem magam)és egy kis segéd tabletákkal fél év alatt leadtam 26kg és jobban érzem magam a bőrömbe.

  Köszönöm

  Vivien

  • Adrienn szerint:

   Kedves Vivien!
   Jól átlátod a dolgokat, nincs semmi hozzá fűzni valóm. Gratulálunk az eredményeidhez, szép munka! Csak így tovább!

   Üdv. F-mítosz

Leave a Reply


− öt = 4