A zsírégetők piaca egyre csak bővül. TV-ben, interneten mindenhol hallani róluk.

“Forradalmian új zsírégető termék, amely az utóbbi 30 év első tudományos áttörése a zsírégetés kapcsán”
“Rövid idő alatt rendkívül látványos és tartós eredményeket érhet el.”
“Fáradtság nélkül is formás idomokra tehet szert, méreteket fogyhat.”

Ezeket valós hirdetésekből vettem. Ilyen és ehhez hasonló hazugságokkal, mert nem tudok rá más szót találni, kábítják az embereket. Én nem szeretnék neked hazudni. Tisztázzunk máris egy dolgot, erőfeszítés nélkül nem lehet lefogyni! Gazdag, szegény ez alól nem kivétel. Ez az a probléma amit pénzzel nem lehet megoldani. Talán az egyetlen kivétel a zsírleszívás, ami fájdalmas és költséges műtét. Sokkal könnyebb egy terméket úgy eladni ha azt mondják, hogy “Fáradtság nélkül is formás idomokra tehet szert”. Milyen jól hangzik, igaz?

Az igazság azonban az, hogy ezek csak a pénztárcádat vékonyítják. Gondolom már Te is beleszaladtál egy két ilyen csapdába. Ez nem a Te hibád. Az ilyen termékek gyártói becsapós reklámokkal manipulálják a kétségbeesetten megoldás után kutató fogyni vágyókat.

Amit egyszer feldobnak az le is esik.

Vannak olyan készítmények, amelyek segítenek a zsírégetésben. Ez tény. De ezek csak arra képesek, hogy feljavítsák az eredményeidet. Azaz ha keményen edzel és betartod a diétádat, akkor jobb eredményeket érhetsz el. Mondjuk 5-10%-al. Azonban csodára ezek sem képesek. Hiszen ha nincs erőfeszítés, akkor nincs mit feljavítani. Ez a zsírégetés matematikája. 0-szor akármi 0 marad.
Miért nem javaslom ezeknek a szereknek a szedését sem?

A tested túl okos, és folyton azért fog harcolni, hogy fenntartsa az egyensúlyi állapotot. Ezekkel a külsőleg bevitt szerekkel kibillented ezt az egyensúlyt. Minden mesterségesen létrehozott csúcshoz tartozik egy egyenértékű vagy még jelentősebb mélypont. Azaz például zsírégetővel sikerült elérned 10 kilós fogyást. A zsírégető abbahagyása után a tested korrigálni fog. Zsírégető szedése alatt a tested képes úgy reagálni, hogy lelassítja a természetes anyagcsere sebességét. Az eredmény pedig, ha befejezed a stimuláns használatát akkor, anyagcseréd lassabb lesz mint valaha és vissza hízod az elvesztett súlyt vagy akár többet is. Ez gyakran vissza vezet újabb stimulánsokhoz majd kialakul az ezektől való függőség.

Tehát még ha nincs is komoly egészségügyi kockázata a használatának, még mindig ott van a felelőtlen használat és a függőség kockázata. Bizony, egy-egy ilyen szer függőséget okozhat.

Az igazság: a száraz test nem a kapszulák eredménye

Ez egy hétköznapi tévhit, hogy nem tudod elérni a zsírégetési céljaidat, hacsak nem használsz valamilyen zsírégető kiegészítőt.
Csakugyan egy hétköznapi tévhit, hogy egy pirulának köszönhetően drámai eredményekre leszel képes ahogyan a TV és egyéb médiumok beállítják.

2007-ben 4 általad biztosan ismert zsírégető tablettát gyártó céget perelt be az FTC (Federal Trade Commisson) 25 millió dollárra.
A vádak: hamis reklámok, és valós bizonyítékok hiánya, amelyekkel alátámaszthatnák az eredményeiket.

Legyen vége a zsírégetők aranykorának!

Diétás pirulák csupán ideiglenes segítők, mindegyikük.
Még ha segít is rövid távon, nem segítenek hosszú távon mert csak a tüneteket kezelik. A testzsír egy tünet. Az okozók pl. az egészségtelen életmód, rossz táplálkozás, aktivitás hiánya stb.
Az igazi megoldás a problémára, mint minden esetben, megtalálni a problémát kiváltó okokat és kezelni őket.
Éveken át tartó használatuk után úgy döntöttem nem használom többé ezeket a készítményeket, és nem is ajánlom őket többé senkinek.
Azóta folyamatosan edzem zsírégetők nélkül és semmi különbség az eredményeimben.

Felesleges több 10 ezret költeni 1-1 termékre, ha figyelembe veszed, hogy még ha okoz is egy kis zsírveszteséget, azt bármikor elérheted még 1 vagy esetleg 2 hét diétával, edzéssel.
Gondolj bele!
Azt javaslom felejtsd el a zsírégetőket, és tanuld meg hogyan égethetsz zsírt természetesen.
Ha nem vagy elégedett az eredményeiddel, az nem azért van mert pirula hiányod van.

Végezetül had zárjam kedvenc idézetemmel: “Akár elhiszed, hogy sikerülni fog, akár nem, igazad lesz.”

Dolgozz keményen, és a siker nem marad el.